dinsdag 13 maart 2012

Zo,

Daar ben ik weer!
Alle zieken weer naar school en aan het werk, huis van mijn ouders weer waterdicht, kan ik hier weer mooi aan het ruimen!
Ik heb niet helemaal niks gedaan, dus eerst maar wat achterstallige plaatjes.
Plank-in-keukenkastje-met-broodbeleg-enzo voor:

Plank-in-keukenkastje-met-broodbeleg-enzo na:
Dat was slechts een kwestie van potjes samenvoegen (drie pepermolens??) en leegschrappen (vooral de honingpotjes blijven vaak staan met een laagje van ca. 4 mm honing...) en weggooien (zie je dat bergje drooghoudzakjes??)
Dat was snel klaar. Nu de hoek onder dat kastje. Zo'n hoek die je (lees: ik) alleen maar vol kan zetten met troep. Aanrechthoek tussen koelkast en fornuis. Kijk maar.
Was de soep soms in de aanbieding?!?
Hallo, waar zijn de lades daar vlak onder nou voor? Voorraad toch??
Oké, het blijkt maar weer dat opruimen niet mijn sterke punt is... In die voorraadlades is namelijk gewoon plek.
Kijk, da's beter, toch?

Gisteren maar eens een heel kastje gedaan, in plaats van steeds een plankje.
Echt zo'n "vanalleswatkast". De roze kist is onze "medicijnkast", het Jip en Jannekeblik de snoeptrommel. Die niet meer gebruikt wordt, daar zaten alleen nog wat verschrompelde spekkies en zacht geworden lollies in; weg ermee! Blik is weer ergens anders voor in gebruik genomen.
Verder staat er de broodrooster, de handmixer, wat bakblikken die niet meer in m'n bakkastje passen, en veel troep.
Dit bijvoorbeeld, komt allemaal van het bovenste plankje af.
Veel kan gewoon in de medicijnkist, snoepjes bij de snoepjes, servetten in een andere kast en wat doe ik nou met twee dozen afplakpleisters?? Oudste dochter moest tot drie jaar (of langer??) geleden een oog afplakken. En nou heb ik twee halve dozen met van die pleisters over. Iemand interesse? Het zijn wel de echte meisjes-stickers die over zijn, de wat neutralere heb ik al weg kunnen geven...

Hiervan word ik dan wel weer heel vrolijk:
Volgens mij kan ik voor oma, die van de zomer 94 wordt, gerust een taart bakken, met kaarsjes ;-)
Dit doosje bewijst ook maar weer dat ik het bewaren van geen vreemde heb. Let even op het onderstebovendoosje kaasjes? Best wel seventies, toch? Juist. Heeft mijn moeder haar keukenkastjes een keer opgeruimd, krijg ik de kaarsjes. Die zijn dan nog over van mijn kinderfeestjes...

Maargoed, het kastje staat er weer stralend bij, en ik heb alweer een halve plank over!!

Binnenkort zal ik het opruimen toch echt wat serieuzer aan moeten gaan pakken. We gaan van het voorjaar een dakkapel laten plaatsen. Daarvoor moet dus wel eerst de zolder opgeruimd worden.
Misschien kan je je er een voorstelling van maken, nu je een paar van mijn kasten gezien hebt? Juist, en dan nog tien keer erger.
Adem in... adem uit... het gaat lukken!

7 opmerkingen:

 1. Als er een leuk meisjesplaatje op de afplakstickers staat, hebben wij nog wel interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Héél erg meisjes... roze met hartjes, paars met roze paardjes, dat soort spul. Twee maten; mini (gebruikt toen ze 4,5 was) en midi (een jaar of 6). Stuur me maar een mailtje met je adresgegevens, dan stuur ik ze op! floortjeruimtop@gmail.com

   Verwijderen
 2. Nou je hebt toch weer je best gedaan toch! Ik zie herkenbare verzamelwoede; volgens mij scheelt dat enorm als je bij het opruimen van lades/kastjes ook probeert van dingen afscheid te nemen die niet direct weggegooid hoeven worden maar bijvoorbeeld op een rommelmarkt, naar de kringloop of lekker op marktplaats gezet! Scheelt weer geld toch? Zo ben ik zelf achter elkaar boeken aan het verkopen en ook marktplaats weer wat actiever gemaakt. Bevalt goed, maar zo met die blogs onderling kunnen we de steun hard gebruiken.

  Groet, Lavender
  maisonartisinale.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat gaat bij jou zéker lukken! En leuk idee 94 kaarsjes op de taart. Zo kom je er nog eens af!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, het kan nog veeeeel erger met de verjaardagskaarsjes. Kijk hier eens: http://www.inhaalslag.com/2012/02/42365-back-waan-en-174.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal goed, gewoon elke keer een klus(je) en dan gaat het lukken. Hahaha, 94 verjaardagskaarsjes... is gelijk je taart opgewarmd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. (Bijna) 5 jaar verder, hoe gaat 't nu met je keuken & opgeruimde hoeken & gaten? :)
  #Nieuwsgierig

  BeantwoordenVerwijderen