vrijdag 23 december 2011

Koelkast

Tja, ik zal er voor de kerst toch echt aan moeten geloven. De Koelkast. Het afvoergaatje (heeft dat ding trouwens een naam?) aan de achterkant zit al een tijd verstopt, waardoor er water onder de groentelades blijft staan.
Een normaal mens maakt 'm dan schoon, ik ga alleen maar proberen de groentelades steeds voorzichtiger open en dicht te schuiven, zodat het water niet over het randje klotst...
Maar als ik straks sta te bakken en braden zou ik het fijn vinden als ik, met een hand roerend in de potten en pannen, met de ander even snel iets uit de groentela kan trekken. Zonder daarna de vloer te moeten dweilen.
Dus, geen getreuzel, hier komt 'ie!!
Koelkast zoals 'ie was:


En hier de koelkast, klaar voor de kerst


Ook dit keer neem ik me weer voor om kliekjes voortaan wél op te eten. Waarschijnlijk is het herkenbaar: restjes worden in bakjes gestopt om "later" opgegeten te worden, maar alles wat we ermee doen, is ze een paar weken later, groen uitgeslagen, alsnog in de groene bak deponeren...
Wéér een goed voornemen dus!

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n opgeruimde koelkast. Dat maakt het werk in de keuken zoveel prettiger.

    Fijne kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oké,wij hebben ook zo'n frigo :D. Zo erg zelfs dat er met regelmaat een plasje onderaan de deur komt te staan. Echt vies eigenlijk. Een dweil er tegenaan gooien is dan ook niet echt de meest efficiënte manier.

    BeantwoordenVerwijderen